Vi går sönder av långsamma människor

Publicerat: april 9, 2016 i Hur funkar vi?

Det röda gör oss många gånger snabba. När temposkillnaden gentemot andra blir för stor strimlar rastlösheten inälvorna med bandsåg och vätskorna skär sig i magsäcken. Man vill vråla ut: ”Men kom igen nu, öka!”

Det handlar inte om att långsamma människor är sämre. Det är en fråga om effektivitet. Vi klarar bara inte att någonting tar längre tid än det skulle behöva. Och det är vi som håller i klockan. Joachim är en managementkonsult med intensiv blick och tydliga rörelser. Vad tror du hände när han mötte en sävlig säljare från ett telecombolag? Läs mer här.

Däremot, om vi möter långsamheten hos människor som vi ser upp till är det mycket lättare att ha överseende med det tröga tempot. Särskilt om vi anser oss ha något att vinna på relationen. Joachim som har mycket att säga om långsamhet, berättar vidare att han ”älskar och har stor respekt för PhD-folket som går omkring och funderar”. En del röda menar att långsamma personer behövs för att hålla tillbaka de impulsiva handlingarna och få oss att gå till eftertanke. ”Utan Bromsarna skulle jag stå mig slätt” säger styrelseordföranden Lasse.

 

 

Kommentarer inaktiverade.