Driven till max featuring Martin Luther King

Publicerat: januari 28, 2019 i Aktuellt

Jag har en idé, en dröm. Den är radikal och sjövild och kommer aldrig att accepteras. Inte av en enda själ. Jag tänkte genera mig själv genom att berätta om den. 

Så här är det. Jag är trött på tron att den enda vägen framåt är att jobba stenhårt. Jag vill att vi börjar jobba stenmjukt. Få mycket gjort, men utan att förspilla kroppsvätskor som blod, svett och tårar. Nå framgång, men kunna återge sina barns uppväxt när de blir gamla. Och släppa käkarna i ett brett leende varje dag, inte bita ihop.

Är det alls möjligt? Kan man komma någonstans och inte samtidigt känna någon typ av smärta?

Ja. I min helt orimliga dröm är det så.

I min dröm är vägen framåt som ett lätt utförsplan där vi nästan ramlar in i framtiden. Inte en uppförsbacke där varje steg tar emot. Vi har nämligen valt att ägna oss åt det vi är menade att göra, inte det någon annan förväntar sig. Och vissheten om att vi är på rätt väg utesluter tvekan vilket skapar en skönare resa.

I min dröm räcker tiden alltid till. För vi har inte gjort några tidsplaner utan bara planer, eftersom man ändå aldrig tycks pricka rätt och får kompensera bristande verklighetsförankring med nattsömn.

I min dröm är det bästa det godas fiende. 90% rätt räcker så oerhört långt och de flesta märker ändå inte de sista 10%. (Förutom vi själva.)

I min dröm mäts framgång inte i pengar utan i vilket värde vi skapat. Vilket i sin tur, om man tolkar Law of Attraction brett, leder till pengar.

I min dröm firas segrar oftare än förluster ältas. Och ur segerns sötma utvinns en impregnering mot gnällbältestron att det alltid kommer något dåligt efter något bra. Och på så vis bibehåller vi en positiv framtidstro.

I min dröm har multitaskande utrotats, tio djupa andetag har ersatt facebookfipplande som avkoppling och på eftermiddagen ligger hela organisationen och sover middag ihop. I sked.

I min dröm arbetar vi mjukt, och når hur långt som helst. Och jag vägrar vakna upp.
/Christopher

Kommentarer inaktiverade.