Autumn time and the living is easy

Publicerat: september 17, 2019 i Aktuellt

Herr Forss tittar på mig över den indiska lunchen, torkar bort lite chicken tikka masala ur det ymniga hipsterskägget och säger irriterat:”Det jobbigaste är att jag har haft 30 minuter skärmtid per dag i sommar och nu ska jag tydligen sitta och stirra in i en dator åtta timmar varje dag. Det är ju skit.”

Att komma tillbaka från semestern och dyka in i vardagen är nog svårt för de flesta. Men kanske gör vi det onödigt tufft…

Vi borde se semestern som en investering i välmående, och precis som vilken investering som helst ska den ge ordentligt med återbäring, även när vi måste börja ställa väckarklockan igen. Men mot det resonemanget står att man många gånger känner ett behov av att kompensera för ledigheten, och gör det genom att gå upp på maxfart direkt. Med resultatet att vår investering minskar i värde.

Här är några enkla, ibland snudd på naiva, tips på hur du kan göra för att fördröja sommarkänslan och därmed maximera återbäringen:

Lägg inga möten direkt på morgonen
Ät gärna samma frukost som under sommaren och börja sedan dagens värv i kravlös långsamhet utan pannveck.

Kläderna gör humöret
Strunta i uttalad eller outtalad dresscode och fortsätt använd följsamma sommarkläder. Om du inte går all-in och behåller sandalerna på så ta i alla fall av skorna under bordet och vicka på tårna.

Välj vem du träffar
Skjut upp mötet med den stela och tråkiga kollegan eller kunden. Låt personerna du är avslappnad med få företräde. Börja samtalet med en lång berättelse om sommaren och lyssna sedan på andras.

En vandring i solen
Varför måste man vara inomhus om vädret är gott? Boka minst ett walk and talk-möte per dag. Förutom att vi får motion, lagrar d-vitamin inför mörkare tider så visar undersökningar att promenader ökar kreativiteten med upp med 60%. Nöje med nytta.

Ät glass efter varje lunch
I alla fall om det är fint väder. Äh, vad tusan, även i regn. När tungan möter smaken av vanilj, pistage eller dulce de leche aktiveras sommarminnet och en behaglig känsla följer.

Jobba med generösa deadlines
Istället för att aktivera stressmusklerna genom att ange färdig-datum till nästa dag som för att visa hur mycket på hugget du är, lägg på en eller två dagar. Det kommer ändå ingen komma ihåg. Och dessutom, vi sitter ju förmodligen alla i samma guppande sommarbåt, vare sig man signalerar det eller ej.

Ta det imorgon
Visst, du kan pusha lite till ikväll och göra klart. Men ställ det mot kvällsdoppet, grillningen eller en AW med vänner du inte sett sedan juni och valet är ganska enkelt, eller hur?

Sanningen är att det bara handlar om ett par veckor för hösten kommer snart, som ett brev på posten. Låt oss därför inspireras av Postnord och fördröja utdelningen av det där brevet så mycket vi kan.
/Christopher

Kommentarer inaktiverade.